2016. júl 31.

Nem kell megijedni!

írta: Backer PingWin
Nem kell megijedni!

A számítógépek védelmével foglalkozó programok gyártói időnként megszellőztetnek egy hírt a bulvársajtóban, miszerint mekkora nagy veszélynek vannak, lehetnek a gépek kitéve.
Persze a jó ‘szaftos’ sztorira a sok odaklikkelés reményében átveszik, továbbszínezik más lapok is, így pár óra alatt futótűzként tud elterjedni. Ha Te ezt ‘beveszed’, mert rád hozzák a ‘frászt’, jól ‘betojsz’, akkor örömmel szaladsz a boltba megvenni amit el akarnak adni, amiről azt állítják, hogy az majd minden gondodat, problémádat megoldja.
NEM kell automatikusan mindent elhinni! Nekik joguk van leírni, nekünk meg jogunk van kételkedni benne!
OK, de honnan tudom, hogy mennyi a valóságalapja van, vagy lehet egy hírnek.
Egyszerű: megnézed honnan származik az információ! Ha csak néhány blikk, startlap, mindenegyben, klikkeljidemertazhűdejónekem, eztsetudtad, és ehhez hasonló szenzációhajhász kacsa-lapon olvasható, akkor dőlj hátra nyugodtan, nevess egy nagyot, és felejtsd el az egészet.
Akkor érdemes jobban odafigyelni, foglalkozni a témával, ha meghatározó, hiteles szak-honlapok is írnak róla. Minél jobban utánanézel, olvasol, annál tájékozottabb leszel a témában, de mindig figyeld az információ forrását is. Így van ez a fórumokon adott-kapott tanácsoknál is: mindenkinek joga van bármit írni, mindenkinek joga van ebből bármit elhinni, elfogadni, alkalmazni.
Szólj hozzá

internet kacsa-hír