2016. aug 10.

Hol vannak a letöltött anyagok a gépemben?

írta: Backer PingWin
Hol vannak a letöltött anyagok a gépemben?

Bizony ez fogas kérdés, mert hiába találtam meg és töltöttem le valami valamit az internetről semmit nem ér, ha nem találom meg.

A letöltött anyagod alaphelyzetben Dokumentumok mappán belül a Letöltések (esetleg angolosan downloads) mappában találjuk. Ha nem lenne ott, vagy ezt se találjuk akkor a böngészőnkbe megnézzük a letöltés helyét.

Eszközök - Beállítások ... és itt megkeressük a letöltés helyét. Ahány böngésző annyi módszer a letöltési hely megkeresésére, ezért ennek felkutatást rád bíznám. Miután megtaláltuk megjegyezzük, vagy felírjuk az útvonalat, ahol elérjük.

HA a böngészőben letöltési helyként csak simán annyi van ott, hogy Letöltések, vagy downloads, akkor XP-nél Saját gépben a C:\ meghajtó Documenting and Settings mappában a saját neved mappáján belül lesz egy Dokumentumok mappa és ebben találod amit keresel. Windows hetes-nyolcas esetében az Users mappában találod hasonló módon.

HA nagy nehezen megtaláltad a mappát nem kell aggódnod, hogy mindig ezt a kalandos utak kell végigjárnod. Elég, ha a letöltések mappájára jobb gombbal klikkelsz, majd Küldés..., Asztalra és már el is éred egyszerűen, az asztalon

Szuper, meg van a hely, hátradőlhetünk. NEM. Hetek, hónapok alatt rengeteg dolgot letöltesz itt egy kezelhetetlen káosz lesz, Mit tegyünk? Készítsünk minden témának mappát, így miután ide megérkezett abba beletesszük és nem egy dzsungelben kell mindig keresgélnünk. Benne vagyunk tehát a letöltések mappában, itt jobb klikk egy szabad területre, és az Új mappa pontot választjuk. Nem elégszünk meg azzal ami nevet ő ad neki, mert az nem mond semmit, hanem átírjuk, átnevezzük. Legyen mondjuk képek. Ugyanígy csinálunk annak megfelelően mappákat, hogy mit töltünk le, pl. zene, video, programok, doku, stb.

Megvannak a mappák, de hogyan kerül bele a letöltött anyag? Egyszerűen! Bal gombbal megfogod, fogva tartod, rávonszolod arra a mappára, amelyikben a helye van és elengeded. Ugye milyen egyszerű rendet tenni.

Szólj hozzá

karbantartás számítógép