2016. aug 10.

Teljes weboldal mentése egy képen

írta: Backer PingWin
Teljes weboldal mentése egy képen

Ugye előfordult már, hogy szívesen elmenettél volna egy teljes weboldalt, de sajnos nem fért rá egy képernyőre. A Firefox böngészővel ez megoldható. Ha nem ezt használod emiatt nem kell telepíteni, megteszi azt hiszem egy telepítést nem igénylő verzió is megteszi.

Böngésző tehát meg van, megnyitunk vele egy honlapot. Lehet a facebookon is, mondjuk válasszunk ki egy témát. Ha nem tudnád, hogy egy csoportból, vagy a hírfolyam, vagy akár a saját üzenőfalad hírei, témái közül úgy tudsz kiemelni egyet, elárulom. A témaindító neve van az első sorban alatta, a második sorban ráklikkelsz arra, hogy mennyi ideje van kint a téma. Ez lehet pár perce, órája, de lehet persze korábbi dátum is. Nos máris csak az adott téma van a honlapon. Igen ám, de ez leggyakrabban nem fér el egy képernyőn, amit ugye tudunk már menteni. Semmi gond, követjük az utasításokat és sikerülni fog:

Shift nyomva tartva F2
Tab nyomva tartva s

(A Shift a billentyűzet bal oldalon a a CapsLock alatt van, a Tab pedig a CapsLock fölött.)

a bal alsó sarokba beszúrod ezt:

screenshot teszt --fullpage

és Enter.

Kaptál egy teszt.png képet amit úgy alakítgatsz ahogy akarsz.
Én körbevágtam egy példalapot és ez lett belőle:



No ugye, hogy ez nem fért volna el egy képernyőképen. Apró trükként megjegyzem, hogy annál precízebb, részlet-gazdagabb a kép, minél nagyobb a képernyő felbontása, amikor  a mentést végzed.

Remélem segítettem. :)
Szólj hozzá

tipp internet