2016. aug 07.

Miért olyan lassú a gépem?

írta: Backer PingWin
Miért olyan lassú a gépem?

  • Korábban többször leírtam már a kártevőirtás
    fontosságát, de most nem erről lesz szó.
    Egy cikket találtam, amit most megosztok veled.

Miért olyan lassú a gépem?

Klasszikus probléma, a mai világban bármilyen gépen, legyen az asztali, notebook vagy telefon, minél inkább haladunk előre az időben, annál inkább lassulni fognak. Miért van ez?

A kérdés összetett, de nagyon egyszerű a válasz, két fő szempont van:

1. A fejlődés. Gondoljatok bele: a programok, az alkalmazások egyre inkább fejlődnek, egyre összetettebbek lesznek és a géped viszont nem fejlődik. Tehát elavul, ami nem baj, csak ha van mondjuk egy 3 éves géped és azóta a programod amit használsz ötször frissült és két verziót lépett előre, akkor ne várd el, hogy ugyanolyan gyorsan fusson, mint amikor megvetted. A java és a flash, böngészők is frissülnek, szinte hétről hétre, ezek is nagyobbak, bonyolultabbak, tehát az irodai munka is bonyolultabb lesz. Szóval a fejlődés ellenünk dolgozik és nem tudunk mit kezdeni vele. Abba bele lehetne menni, hogy ez jó és nem lesz hosszútávon fenntartható, ez egy másik kérdés. 


2. A felhasználó maga is ellensége a megfelelő működésnek, mert most mindenki gondolja végig, hány olyan alkalmazásod van amit feleslegesen raktál fel és csak egyszer-kétszer használtad? 5-10-50 db? Mert oké, hogy rendelkezésre állnak a programok a gépeden vagy a telefonodon, de minek? Ma már elég gyors az internet mindenhol, teljesen feleslegesen tartod a gépeden az alkalmazást. Szinte perceken belül fel lehet rakni egy alkalmazást bármikor, bárhol. A további probléma az, hogy ez a sok felesleges szoftver teleszemeteli a gépet és olyan dolgokat rak fel, ami nem kell. Láttad már, hogy ha elindítod a géped automatikus indulását mutató szoftverét, akkor mennyi felesleges dolgot indít el, lehet ez laptop vagy telefon? 

_____
forrás: kocka.blog.hu
Szólj hozzá

tipp számítógép