2016. júl 31.

Hogyan keressünk konvertáló (átalakító) programot?

írta: Backer PingWin
Hogyan keressünk konvertáló (átalakító) programot?

Sokan nem tudják, hogy az olyan programoknak miért az a neve, hogy valamit2valamire vagy valamittovalamire (pl. wav2mp3, pdf2jpg, mpg2avi, wavtomp3, pdftojpg, mpgtoavi, .....), amivel valamit át akarunk alakítani (konvertálni) más típusú állományra.

Úgy tudom ez azért van, mert angolul a to -ba, -be raghoz [pl. wav to mp3 = wav mp3-ba]  kiejtésileg nagyon hasonlít az angol kettő (two). A tagokat  összekapcsolóként a kettes számjegyet leütni egyszerűbb, mint két betűt, így a kényelem szülte a to mellett a 2 alkalmazását.

Ezt a kis apróságot azért említettem meg, mert így talán könnyebben megragad majd emlékezetünkben a keresési 'bűvös kötőszó'.


Beírjuk tehát a keresendő kapcsolatot a google keresőjébe és mellé írhatunk még (tőle szóközökkel elválasztva) mást is:

free - ingyenes megoldást kapunk,

online - külön program nélkül, a interneten elvégezhető legyen; vagy

portable - telepítést nem igénylő program.

Én az első kettőt szoktam beírni, ha online nincs, helyette a portable. Így fölösleges programok telepítésével nem lassítom le a windowst.

Eddig mindenre találtam online, vagy telepítést nem igénylő megoldást.
Az egyszerűség kedvéért mégis alkalmazok egy univerzális átalakító programot,
amit jó szívvel ajánlok Neked is:

Format Factory

Ez egy ingyenes, magyar nyelvű, teljes körű átalakító program, amivel hang és videó fájlokat, sőt még képeket is tudsz konvertálni a legnépszerűbb formátumok bármelyikére.

A program könnyen kezelhető: kiválasztod, hogy milyen típusú legyen a végeredmény formátuma, minősége, kijelölöd a forrásállományt és a célmappát. Ezután klikk az indításra és rövid időn belül hangjelzéssel figyelmezte, ha végzett, tehát nyugodtan csinálhatsz addig bármit a gépen. Rövid idő alatt meg lehet barátkozni vele. Ide klikkelve letöltheted a telepítőprogramot.

Szólj hozzá

internet program átalakítás