2016. aug 07.

Hogyan használjuk USB Pen drivét RAM ként a számítógépünkben

írta: Backer PingWin
Hogyan használjuk USB Pen drivét RAM ként a számítógépünkben

Bemutatok és megosztok egy trükköt, melynek segítségével a számítógépünkben lévő RAM méretét növelni lehet extra beruházás nélkül. Ez a trükk javítja a számítógép teljesítményét és növeli a számítógép működési sebességét.

Ha úgy érzed meghaladja a képességeidet,
akkor keress olyan hozzáértő ismerőst, aki
a lenti leírás alapján meg tudja csinálni.

A lényege nagyon leegyszerűsítve annyi, hogy a rendszer által használt un. lapozófilét (pagefile) nem a számítógép merevlemez meghajtóján helyezi el a rendszer, hanem a pendrivén. Ezzel a módszerrel az adatok olvasása - írása jelentősen gyorsabb lesz, mint a merevlemezes meghajtó használata esetén. Csodára nem képes, de jelentős gyorsulást tud eredményezni a régebbi és kevés RAM memóriával ellátott gépekben is.


A gyakorlati kivitelezéséhez egy működőképes, USB-s pendrivére, vagy flash meghajtóra van szükség, amit “RAM” ként fogunk használni. XP-nél mérete (legalább) kétszerese a RAM memóriánk méretének, de minimum 1 GB. Kezdeti értéknek a RAM méretét állítsuk be, maximálisnak a dupláját, vagy ha a pendrive kicsit kisebb akkor annak a teljes méretét. Windows7 és 8 esetében a rendszer kezeli és beállítja.

Az alábbi utasítások segítenek operációs rendszertől függően a pendrive “RAM” ként való beüzemeléséhez, pontosan követve az utasításokat:


Hogyan kell használni USB pen drivét, mint “RAM” Windows XP alatt:

1. Először csatlakoztassa a pendrivét a számítógép egyik szabad USB portjához. Ne feledje, hogy pendrive legyen legalább 1GB méretű legyen
2. Most jobb klikk a Sajátgép-re, majd kattintson Tulajdonságok-ra
3. Kattintson a Speciális fülre, majd a Teljesítmény fülre
4. Most kattintson a Speciális gombra, majd kattintson a Virtuális memória gombra
5. Válassza ki a pendrive ikont és kattintson az Egyéni méret gombra
6. Ekkor megjeleníti a számítógép a pendrive elérhető memória méretét, ezt engedélyezze, majd kattintson az OK gombra
7. Indítsa újra a számítógépet, és élvezze a gyors rendszert

 

Hogyan kell használni USB pen drivét, mint “RAM” Windows Vista és Windows 7 alatt:
1. Helyezze be a pendrivét a számítógép szabad USB aljzatába, majd formázza meg

2. Jobb klikk a pendrivén és kattintson a Tulajdonság-ra
3. Most kattintson a Ready Boost fülre, majd Eszköz használata gombra
4. Ahhoz, hogy a flash meghajtó vagy a memóriakártya teljes elérhető tárterületét a ReadyBoost használja, kattintson Az eszköz elkülönítése a ReadyBoost alkalmazásnak lehetőségre. A Windows minden, az eszközön levő fájlt érintetlenül hagy, de a maradék tárterületet a rendszer gyorsítására fogja használni
5. Ha az eszközön rendelkezésre álló tárterületnél kevesebbet kíván felhasználni a ReadyBoost alkalmazáshoz, kattintson az Eszköz használata lehetőségre, majd mozgassa a csúszkát, hogy kiválassza a felhasználni kívánt rendelkezésre álló tárterületet.
6. Ezt követően nyomja meg az Alkalmaz gombot, majd az OK gombot

Indítsa újra a számítógépet, és élvezze a gyors rendszert

Megjegyzés: A Windows 7 rendszerben a ReadyBoost több flash memória és akár több eszköz (legfeljebb 8 eszköz és 256 GB kiegészítő memória) kezelésére is képes.

_________________
írta: Szakács Péter

Szólj hozzá

windows tipp

A bejegyzés trackback címe:

https://pcalap.blog.hu/api/trackback/id/tr699184016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása