2016. júl 31.

Böngészőtakarítás

írta: Backer PingWin
Böngészőtakarítás

Mindegy melyik böngészőt használjuk, időnként fontos “kitakarítani”.

A böngésző program beállításai között kell, hogy legyen egy menüpont, pl. Chrome esetében “Böngészési adatok törlése” a neve, aminek segítségével kitörölhetjük az előzményeket, cookie-kat, gyorsítótárat, stb. Firefoxnál az Eszközök-Beállítások-Adatvédelem, és ott középen van lehetőségünk törölni az előzményeket.

Amit különösen fontos törölnünk, az a gyorsítótár. Itt tárolja le a böngésző azokat a weblap objektumokat, amik segítik az oldal gyors betöltődését. Viszont itt szoktak megbújni a férgek, vírusok is. Ha kényelmi okokból csak a gyorsítótárat töröljük, már az is elengedő gondoskodás. Ezt tegyük meg kb. 2-3 hetente, így gépünk tovább vírusmentes, kedvenc böngészőnk pedig gyors maradhat.

Ha valami mégsincs rendben...
Érdemes problémás esetben előbb alapos vírus-, és malwarekereséssel és irtással kezdeni, ehhez csökkentett módban indítsuk el a számítógépet (induláskor F8). Ha ez nem segít, esetleg beékelte magát egy eszköztár /toolbar/ (Ask, Delta, ...), vagy egy kéretlen kezdőlap, és akkor jön a böngészőtakarítás, amiben a N°#1. az :

  • AdwCleaner

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb! Hatékony segítség a kéretlen reklámok eltávolításához, irtásához. Ingyenes, telepíteni se kell csak letölteni (klikk a honlap közepén a Download Now gombra, majd mentés) és indítani. Scan a keresés, miután végzett Cleaning a takarítás, de előbb szétnézhetünk mit talált. Ennyire egyszerű! Fontos, hogy a program futtatása előtt zárjunk be minden félbehagyott munkánkat, mert valószínű, hogy újraindíttatja velünk a gépet.
Innen letöltheted: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

HA ezzel meg vagyunk és még mindig nem az az eredmény amit elvártunk akkor böngészőnket alaphelyzetbe kell állítani. OK, de hogyan? Ezt most önállóan csinálod majd!  :) Beírod a googléba a böngésző nevét és azt, hogy alaphelyzetbe állítás. Az első találatok között ott lesz amit keresel. Sok sikert.




Jó takarítást kívánok mindenkinek! :)
Szólj hozzá

biztonság