2016. júl 31.

A reklámok blokkolásáról

írta: Backer PingWin
A reklámok blokkolásáról

Bosszantó, mérgesítő tud lenni internetezés közben látható reklám, de ez sajnos elkerülhetetlen. Vagyis ez csak részben igaz.

Internetszolgáltatónknak fizetünk némi pénzmagot, hogy számítógépünket bekapcsolja a nagyvilág vérkeringésébe, az internetre. Ez eddig rendben is van, ez megszokott, ezt tudjuk. Ezután viszont minden ingyen van: hír, adat, információ.

Tévedsz! Nincs ingyen, mert ha valami látszólag ingyenes, akkor Te magad vagy az áru! Ezeknek a tartalmaknak előállítása, publikásása és tárolása pénzbe kerül és ezt valakinek ki kell fizetnie! Aki ezeket előkészíti számodra nem dolgozik ingyen, Te sem szeretnél többet fizetni, maradnak hát a reklámozók. Ők fizetnek a lapok üzemeltetőinek, cserébe az általuk gyártott, forgalmazott termékek láthatók a lapon, bízva abban, hogy az arra járók közül majd jó néhányan vásárlók, fogyasztók lesznek. 1-2 ilyen reklám oldalanként még az elviselhetőség kategóriájába tartozik, ezeket el lehet és el is kell viselnünk a szabad és ingyenes internetezés érdekében.

Oldalanként 1-2 reklámmal nem is lenne baj, de mi a helyzet, ha ellepik majdnem az egész monitort a reklámok? Akkor bizony Te voltál kedves felhasználó nagyon figyelmetlen! Odafigyelés nélkül klikkelgettél az interneten, és így szedted össze a sok reklámot. Csak arra klikkelünk, amiről tudjuk az mi, és amire valóban szükségünk van. Ennyire egyszerű! Ha autót vezetünk, bármilyen háztartási gépet kezelünk, ott sem össze-vissza nyomkodjuk a gombokat, hanem csak azt, amire  valóban szükségünk van!

Meg van a baj. Mit csinálnak az emberek. Blokkolnak. Tovább szaporodnak a reklámok, újabb és újabb blokkolókat keresnek, bízva abban, hogy azokkal majd megakadályozzák a sok reklámablakot. Ez duplán téves megoldás!

  • Egy problémát nem szüntetünk meg azzal, ha eltakarjuk, ott hagyjuk, és a reklám előbukkanásának megakadályozásra újabb kiegészítőt telepítünk, mert ezzel csak böngészőnket terheljük (lassítjuk!) jobban, a hiba forrása megmarad.
  • HA tömeges méreteket ölt a reklámok blokkolása kevesebb lesz a honlap, kevesebb lesz az információ az interneten. Lehet, hogy nem lesz facebook, gmail, startlap, és még sorolhatnám. Eltűnnek honlapok, mert ezeket a reklámokon keresztül a reklámoztatók tartják életben, ők meg miért fizetnének, ha  egyre kevesebben nézik terméküket, szolgáltatásukat?

 

Mi akkor a megoldás? A takarítás!

A reklámokat nem blokkolni kell, hanem böngészőnket takarítani, ha már teleszemeteltük.

Én több, mint egy éve nem használok semmiféle blokkolót (és más is van így ezzel), figyelmesen netezek (így nem kell a böngészőt takarítani) és élem vidáman életemet.

 

Böngészőtakarításhoz - AdwCleaner

Letöltöd (Download Now), elindítod (mert telepíteni nem kell!), Scan, ha az végzett a füleken ha akarod megnézed mit talált, majd Cleaning, és ezután újraindítja a gépet.

Korábban letöltött takarítót ne használj, mert az már elavult. A legfrissebbet itt mindig megtalálod: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Ha még mindig vannak gondok akkor a böngésző alaphelyzetbe állítása következik. Beírod a 'google-a barátodba' a böngésző nevét és azt, hogy böngésző alaphelyzetbe állítás. Miután megtudod a titkot elvégzed és örülsz, illetve ezentúl figyelmesebb leszel, óvatosabban klikkelgetsz az interneten.

Szólj hozzá

internet